Αναβιώνοντας ένα βικτοριανό στιλ έρπητα ζωστήρα από την Peabody & Stearns


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ο Robert S. MacNeille, ΔΑΑ, είναι επικεφαλής σχεδιασμού και πρόεδρος της Carpenter & MacNeille Architects and Builders, του Essex της Μασαχουσέτης. Αμέσως αναγνώρισε τον θησαυρό που είχε μπροστά του: ένα αμαξάκι που σχεδιάστηκε σε βικτοριανό στυλ βότσαλα από τους Peabody & Stearns.

Το παιχνιδιάρικο σχέδιο συνδυάζει μοτίβα σε στιλ βότσαλα με διακοσμήσεις Gothic Revival. αυτό έγινε το πίσω ύψωμα κατά την ανακαίνιση. Το εξωτερικό είναι και πάλι υπέροχο με κέδρους έρπητα ζωστήρα, διακοσμητικές σανίδες φορτηγίδας και μια περίτεχνη καμινάδα.

Πλούσιοι και γνωστοί στην εποχή τους, ο Robert Swain Peabody και ο John Goddard Stearns Jr. προήδρευσαν σε χίλιες προμήθειες για κτίρια κάθε είδους. Σήμερα η φήμη της εταιρείας βασίζεται στα σχέδια των κατοικιών της, μερικά σε στιλ βότσαλα. Το Cove χτίστηκε ως αμαξοστοιχία και στάβλος σε ένα μεγαλύτερο κτήμα σε αυτό που ονομαζόταν Gold Coast της Βοστώνης. Αυτό το κτίριο είχε μετατραπεί σε κατοικία τη δεκαετία του 1980: ήταν βασική προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση που δεν ανταποκρίθηκε στην αρχική σχεδιαστική πρόθεση. Οι όμορφα σχεδιασμένες λεπτομέρειες είχαν αφαιρεθεί και σε κάθε περίπτωση η μετάβαση αισθάνθηκε ημιτελής.

Αυτή η θέα από την αυλή δείχνει την παλιά καρότσα (στα δεξιά) με τη νέα προσθήκη γκαράζ.

Σε αυτό το έργο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού εκτιμούσαν την ιστορία. Έχουν βαθιές οικογενειακές ρίζες στη Νέα Αγγλία και θαυμασμό για το σχεδιασμό και τη δεξιοτεχνία του αρχικού κτιρίου και έτσι δεσμεύτηκαν για την αποκατάστασή του.

Μια αρχειακή φωτογραφία δείχνει τον αρχικό στάβλο και την αμαξοστοιχία, περίπου. 1900, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Peabody & Stearns.

Ονομάστηκε The Cove για το παραθαλάσσιο περιβάλλον της στη Βόρεια Ακτή της Βοστώνης, η κατασκευή προοριζόταν να φιλοξενήσει άμαξες, άλογα και τελικά αυτοκίνητα. το αρχικό κτήριο που διέρχεται από το αυτοκίνητο ήταν διπλάσιο από αυτό που είχε απομείνει.

Η απλή κουζίνα είναι παραδοσιακή αγροικία.

Μέχρι το 2010, οι ιδιοκτήτες είχαν αποφασίσει να «αποφασίσουν την ιδιοκτησία» τιμώντας το σχέδιο Peabody & Stearns. Κάλεσαν την Carpenter & MacNeille, την εταιρεία North Shore γνωστή για την ευαισθησία της απέναντι στα ιστορικά κτίρια. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να επεκτείνουν το σπίτι και να αποκαταστήσουν το αρχικό του επίπεδο δεξιοτεχνίας.

Το εσωτερικό είναι κλασικό και χαλαρωτικό, διακοσμημένο με παραδοσιακά έπιπλα και έπιπλα.

«Η ανακαίνιση απαιτούσε τόσο τη διατήρηση όσο και τον επαναπροσδιορισμό μιας ιστορικής δομής», λέει ο MacNeille. «Η εκ νέου φαντασία θα παρείχε άνετους, μοντέρνους χώρους διαβίωσης. Ωστόσο, θα αποδεχόμασταν την αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία του χώρου».

Μαζί με τους σχεδιαστές και τους τεχνίτες του, ο MacNeille ανέλαβε έναν επανασχεδιασμό που περιελάμβανε εργασίες στο εργοτάξιο, μια προσθήκη και αναπαραγωγή της αρχικής ελαιοτριβής. Οι προκλήσεις ήταν πολλές. «Οι πελάτες μου αντιμετώπισαν ένα ημιτελές σπίτι και έναν άλυτο χώρο—με έναν κοινόχρηστο δρόμο που οδηγεί σε άλλες περιοχές του κτήματος και σε ένα παρακείμενο οικόπεδο. Η προσέγγισή μας απαιτούσε την αποκατάσταση ενός τμήματος ενός άλλου διαδρόμου, το οποίο απαιτούσε αντιστροφή του προσανατολισμού του σπιτιού, από μπροστά προς τα πίσω. Επειδή δεν υπήρχε ποτέ επίσημη μπροστινή είσοδος (για ανθρώπους), σχεδιάσαμε ένα χτύπημα στην μπροστινή πόρτα».

Η προσθήκη γκαράζ έχει ένα γραφείο κατασκευασμένο με προσαρμοσμένη ξύλινη επένδυση και δάπεδα από ανακατεμένο ξύλο.

Ο MacNeille μελέτησε τις αρχειακές φωτογραφίες καθώς και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της επεξεργασίας. Λέει ότι το περίπλοκο εξωτερικό ήταν μοναδικό στο είδος του. Το μπροστινό αέτωμα είχε άκρως διακοσμητικό φινίρισμα σανίδας φορτηγίδας (ταμπόν τσουγκράνας), μερικά από αυτά πλάτους 18 ιντσών. «Οι διαστάσεις ήταν αρκετά ηρωικές – πολύ μεγαλύτερες από αυτό που θα κάναμε σήμερα», λέει. Οι αρχικές λεπτομέρειες του αέτωμα επαναλήφθηκαν για τη νέα καταχώρηση. Οι βραχίονες στήριξης εμπνεύστηκαν από άλλα κτίρια στο κτήμα που σχεδιάστηκαν από την Peabody & Stearns. Όλα τα τελειώματα και οι λεπτομέρειες διαμορφώθηκαν από την Carpenter & MacNeille. Τα έρπητα ζωστήρα κόκκινου κέδρου, που εφαρμόζονται σε διακοσμητικά σχέδια που αντικατοπτρίζουν το σχέδιο της επιχρυσωμένης εποχής, σχηματίζουν το δέρμα.

Αριστερά: Η νέα καταχώρηση σε αυτό που ήταν το πίσω ύψωμα αντιγράφει την αρχική επένδυση του αετώματος και της μπαγκαζιέρας. Οι εντοιχισμένοι πάγκοι δημιουργούν ένα φιλόξενο inglenook. Δεξιά: Η κύρια σουίτα και το μπάνιο είναι εμπνευσμένα από την εποχή με φαρδιούς τοίχους από σανίδες, εκτεθειμένη δομή, δάπεδο με φαρδιά σανίδα και κλασικά εξαρτήματα μπάνιου.

Σε αντίθεση με ένα πιο τυπικό έργο ιστορικής διατήρησης, «έπρεπε να ξεπεράσουμε τα εγγενή προβλήματα που προκύπτουν από τη ζωή σε έναν αχυρώνα», λέει ο MacNeille. «Έμεινε ελάχιστη πρωτότυπη λεπτομέρεια, έτσι οι πελάτες ήθελαν να το διατηρήσουν απλό στο εσωτερικό, σε αντίθεση με την πολυεπίπεδη πολυπλοκότητα του εξωτερικού». Οι αναλογίες ήταν αντισυμβατικές: υπήρχε μεγάλο κενό μεταξύ των ορόφων. ο επάνω όροφος καταλάμβανε χώρο ανάμεσα σε ξύλινα ζευκτά και στα δοκάρια της απότομης οροφής. Ο τρούλος που παρείχε αερισμό για τα άλογα και το σανό φιλοξενεί τώρα το κύριο μπάνιο, το οποίο έχει πόρτες αχυρώνων σε ιππικό στυλ. Δομικά δοκάρια εκτέθηκαν σε όλη τη σουίτα, διατηρώντας χρηστικά στοιχεία από το παρελθόν.

Ο μαρμάρινος νεροχύτης της κονσόλας είναι της Waterworks.

Η δεξιοτεχνία σε όλο το έργο «είναι εκπληκτική», λέει ο MacNeille. Τα παράθυρα είναι πιστές αναπαραγωγές με φύλλο που λειτουργεί με τροχαλία και αλυσίδα. κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία από την Tradewood στο Οντάριο. Η καμινάδα που κατασκευάστηκε από τον Steven Parker Masonry από το Amesbury της Μασαχουσέτης, είναι ένα έργο τέχνης κατασκευασμένο από υδατοδιαλυτό κόκκινο τούβλο με οριζόντιες ταινίες που απηχούν το σχέδιο του βότσαλα.

Πόροι:

εργολάβος
Carpenter & MacNeille carpentermacneille.com

ελαιοτριβεία
Stephen Terhune Ξυλουργική, Essex, MA: (979) 768-0106

τοπίο
Hugh J. Collins και Αναπλ., Wenham, MA: hjcollinslandscape.com

Σχετικοί πόροι

εξοπλισμός πόρτας αχυρώνα
Acorn Κατασκευή. acornmfg.com Εξοπλισμός από σφυρήλατο σίδερο, κιτ συρόμενων θυρών αχυρώνα

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply