Απειλή αεροπορικής βόμβας στη Ρωσία: 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Απειλή αεροπορικής βόμβας στη Ρωσία: 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν

Αεροπορική βόμβα εντοπίστηκε στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ το μεσημέρι. Μεγάλος πανικός επικράτησε στην περιοχή λόγω της ανακάλυψης αεροπορικής βόμβας κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καθώς ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων και Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έλαβαν προφυλάξεις στην περιοχή, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ ανακοίνωσε ότι 17 κτίρια εκκενώθηκαν και είπε: «Ενα εκρηκτικό αντικείμενο εντοπίστηκε από εμπειρογνώμονες βομβών». “Αποφασίστηκε να εκκενωθούν οι κάτοικοι 17 κτιρίων στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 3.000 άτομα. Θα δοθεί βοήθεια σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια για προσωρινή στέγαση”, είπε.

Η βόμβα αφαιρέθηκε και καταστράφηκε σε ένα άδειο χωράφι

Μετά τις εξελίξεις, αποναρκοθέτες έλαβαν μέτρα ασφαλείας στο σημείο της βόμβας και αφαίρεσαν τη βόμβα από το λάκκο. Η βόμβα, που μεταφέρθηκε σε άδειο χωράφι με ειδικά οχήματα, εξερράγη και καταστράφηκε. Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ είπε ότι μετά την πτώση της βόμβας, κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους με 90 λεωφορεία, ενώ 248 άτομα που δεν ήθελαν να επιστρέψουν φιλοξενήθηκαν σε προσωρινά καταφύγια στην πόλη. Ο Γκλάντκοφ είπε επίσης ότι τα κατοικίδια μεταφέρονται σε καταφύγια και όλες οι ανάγκες ικανοποιούνται.

Από την άλλη, το μαχητικό αεροσκάφος Su-34 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησε κατά λάθος την πόλη Μπέλγκοροντ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, αντί για ουκρανικό έδαφος και στο περιστατικό τραυματίστηκαν 3 άτομα. σχηματίστηκε λάκκος διαμέτρου 20 μέτρων.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply