Δήλωση F-16 του υπουργού Akar – Reuters


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Δήλωση F-16 του υπουργού Ακάρ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar συναντήθηκε με μέλη του Τύπου στο Erciyes Anadolu Holding μετά το ιφτάρ. Ενώ συνομιλούσε με μέλη του Τύπου εδώ, ο Ακάρ απάντησε επίσης σε ερωτήσεις μελών του Τύπου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16, ο Ακάρ είπε: «Έχουμε υποβάλει το επίσημο αίτημά μας για αυτό. Είπαμε, «Θέλουμε 40 F-16 από εσάς. Έχουμε επίσης 79 αεροσκάφη. Δώστε μας τα απαραίτητα εξαρτήματα για τον εκσυγχρονισμό τους. Υποβάλαμε την αίτησή μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν διάφορες συναντήσεις στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην αρχή, στο τέλος και στο μέσο αυτών των συναντήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών μας, στις συναντήσεις μου με τον Υπουργό και στις ομιλίες άλλων αντιπροσωπειών χαμηλού επιπέδου, του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Γενικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι καλούμε το Πεντάγωνο, είπε ότι υποστήριξαν το αίτημά μας. Το Υπουργείο Εξωτερικών το διαβίβασε και στο συνέδριο με ευνοϊκή γνώμη. Επί του παρόντος, τα αιτήματά μας εξετάζονται στο συνέδριο. Ζητήσαμε επίσης από τη Link 16 να εκσυγχρονίσει περαιτέρω το αεροσκάφος μας. Είπαν ότι μπορούν επίσης. Άρα ένα μέρος ήταν θετικό. Επίσης, οι φίλοι μας είχαν μια τεχνική συνάντηση με την εταιρεία που το παρήγαγε. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τη διαδικασία στο συνέδριο. Αυτό που λέμε κάθε φορά στους συνομιλητές μας είναι ότι αναμένουμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα το συντομότερο δυνατό. Προς το παρόν, δεν μας αποστέλλονται αρνητικές απόψεις ή δηλώσεις. Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται. Γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για αυτό το θέμα. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού που υποστηρίζεται από την παραγωγή θα βγει από το συνέδριο με θετικό τρόπο.

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε επίσης ότι σημαντικά καθήκοντα μπορούν να πέσουν στο ΝΑΤΟ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ δήλωσε: «Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε επίσης ότι σημαντικά καθήκοντα μπορούν να πέσουν στο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε είδους δράση σε αυτό το θέμα. Για αυτό, το 2% των εσόδων από αυτά τα CTP πρέπει να διατεθεί για την άμυνα. Λέμε, «Εντάξει, το κάνουμε αυτό. Έχουμε και λεφτά. Εμείς λέμε ότι θα το κάνουμε. Δεν το κάνεις. Επομένως, αυτή η ασυμφωνία πρέπει να επιλυθεί. Είμαστε σε συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές, το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό το θέμα. Τους λέμε τώρα. «Αυτή τη στιγμή προστατεύουμε τα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΝΑΤΟ». Στις πρόσφατες εξελίξεις, η Τουρκία πρέπει να κάνει αυτό και αυτό. Λέτε, «Αφήστε τους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στο ΝΑΤΟ». Θέλουμε να τα γεμίσουμε. Αλλά από την άλλη, δεν μας δίνετε τα αεροπλάνα που χρειαζόμαστε. Αυτήν τη στιγμή επιδιώκουμε την επιστροφή των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πληρώσαμε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία. Οι εργασίες για αυτό συνεχίζονται και έχουμε αεροσκάφη που μας έχουν πουλήσει, παραδοθεί και διατηρηθεί στην Αμερική. Μιλήσαμε για την τύχη τους. Μετά την τελευταία συνάντηση πάρθηκε η απόφαση. Μια άλλη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία τον Μάιο. Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα και ξεκάθαρα τις θέσεις μας, τα δικά μας αιτήματα, τις απόψεις μας μέσω των φίλων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τον νόμο μας», είπε.

«Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες»

Εκφράζοντας ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αναγκαιότητα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Πάντα λέμε ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια «μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» είναι να αποτρέπει τους κινδύνους και τις απειλές που την περιβάλλουν. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος και η πιο κοντινή απειλή για τη χώρα μας και το έθνος μας αυτή τη στιγμή είναι το PKK, το YPG και το DAESH. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ PKK και YPG. Είναι παρόντες στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτόν τον αγώνα. Γιατί όταν τους αφήσεις για λίγο μόνοι τους, ξαναγυρίζουν σε μπελάδες. Η στρατηγική μας για αυτό είναι να καταστρέψουμε στην πηγή. Έχουν κοντέινερ τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ. Ο πιο επικριτικός από αυτούς ήταν ο Ζαπ. Ευτυχώς, σχεδόν όλα τα Zap ήταν υπό έλεγχο. Υπήρξαν αρκετές απόπειρες επιθέσεων στην περιοχή της Ασπίδας του Ευφράτη και στην Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης. Ο δικός μας Mehmetçi εκεί είναι πάντα σε επιφυλακή, πάντα σε εγρήγορση. Απαντώντας σε αυτές άμεσα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής 12 τρομοκράτες. Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες. Είτε πρόκειται για το βόρειο Ιράκ είτε για τη βόρεια Συρία. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό που έχει κάνει το PKK στους Κούρδους αδελφούς μας εκεί. Εκκένωσαν τα χωριά. Επιστράτευσαν παιδιά. Πήραν τον φόρο. Γι’ αυτό λέμε ότι οι Κούρδοι είναι αδέρφια μας».


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply