Διατροφικές συμβουλές μετά το Ραμαζάνι


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Διατροφικές συμβουλές μετά το Ραμαζάνι

Δίνοντας πληροφορίες για τη διατροφή μετά το Ραμαζάνι, οι ειδικοί τόνισαν ότι η πρόσληψη υγρών μειώνεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νηστείας και τόνισαν ότι θα πρέπει να αυξηθεί στα 2-2,5 λίτρα την ημέρα. Οι διαιτολόγοι που είναι ειδικοί στον τομέα τους προειδοποιούν: «Για να συνηθίσει ο οργανισμός σε μια διαφορετική δίαιτα, θα πρέπει να δίνεται προσοχή μετά τη νηστεία.

Τα γλυκά, τα παχύρρευστα και τα λιπαρά τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται. Θα πρέπει να ξεκινάτε τη μέρα με ένα ελαφρύ πρωινό και να μην παραλείπετε γεύματα όλη την ημέρα. Εάν το επιδόρπιο πρέπει να καταναλωθεί, τα επιδόρπια γαλακτοκομικών θα πρέπει να προτιμώνται από τα επιδόρπια ζαχαροπλαστικής και σιροπιού. Με την αύξηση της κατανάλωσης γλυκών και αρτοσκευασμάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών, δεν πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και οσπρίων.

Οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς και υπερτασικοί ασθενείς καθώς και οι χρόνιοι ασθενείς θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους.

Μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού γεύματος, μεταξύ του μεσημεριανού και του δείπνου, και μεταξύ του βραδινού και της ώρας για ύπνο, θα πρέπει να υπάρχουν τρία σνακ όπως φρούτα, γάλα και γιαούρτι.

Το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό θα πρέπει επίσης να αποτελούνται από μικρές μερίδες φαγητών που είναι χαμηλές σε λιπαρά και που δεν αυξάνουν γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα. Τα γεύματα πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις ομάδες τροφίμων. Κατά τον μήνα του Ραμαζανιού η πρόσληψη υγρών μειώνεται και με το τέλος του Ραμαζανιού η ημερήσια πρόσληψη υγρών θα πρέπει να αυξηθεί στα 2-2,5 λίτρα. Μετά τον μήνα του Ραμαζανιού, πρέπει να καταναλώνονται τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά όπως το ayran και η κομπόστα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply