Δώστε προσοχή σε αυτά για την υγεία της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Δώστε προσοχή σε αυτά για την υγεία της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Η νηστεία είναι η θεραπεία και η κάθαρση του σώματος και του νου… Δεν πρέπει να παραμελούμε τη σωματική μας υγεία ενώ νηστεύουμε κατά τη διάρκεια του 1 μήνα Σημεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού για όσους έχουν ασθένειες της σπονδυλικής στήλης και της σκελετικής δομής και που φροντίζουν να προστατεύουν την υγεία της σπονδυλικής τους στήλης είναι οι εξής: Το νερό έχει μεγάλη σημασία για το σώμα μας, αφήνοντας το σώμα αφυδατωμένο προκαλεί πολλά προβλήματα στο σώμα.Εξασφαλίστε την κατάλληλη ποσότητα νερού για τη μάζα του σώματός σας μεταξύ ιφτάρ και σαχούρ.

Το πιο σημαντικό κριτήριο για την προστασία της υγείας της σπονδυλικής μας στήλης είναι το βάρος! Οι δίσκοι, οι αρθρώσεις, οι σύνδεσμοι και οι μύες που διατηρούν τη σπονδυλική στήλη εύκαμπτη εκτίθενται σε υπερφόρτωση από την πίεση του υπερβολικού βάρους και μπορεί να παραμορφωθούν και να προκαλέσουν κήλη δίσκου. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει τη βάση για ολισθήσεις στη μέση αλλάζοντας το κέντρο βάρους του σώματος. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κήλης δίσκου χάνοντας το υπερβολικό βάρος. Καθώς εκπαιδεύουμε την ψυχή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας συνεχίσουμε αυτό την ώρα του ιφτάρ και ας αποφύγουμε τα υπερβολικά γεύματα.

Μαζί με τη νηστεία, η αδράνεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του σκελετικού συστήματος. Μην παραμελείτε την ελαφριά άσκηση όσο σας επιτρέπει η πείνα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να αυξήσετε πολύ τον καρδιακό σας ρυθμό. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε ελαφρύ περπάτημα και ασκήσεις για την υγεία της σπονδυλικής στήλης μεταξύ του ιφτάρ και του σουχούρ. Φροντίστε το πρότυπο ύπνου σας, την ψυχική και σωματική μας υγεία, η ισχυρή ανοσία απαιτεί τακτικό ύπνο. Να θυμάστε ότι ο τακτικός, ποιοτικός ύπνος μειώνει το ποσοστό αρρώστιας. Φροντίστε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα όπως η βιταμίνη D και η βιταμίνη C που πρέπει να παίρνετε ενώ νηστεύετε ή που θα ενισχύσουν το σκελετικό σας σύστημα μετά το ιφτάρ. Μην τρώτε περισσότερο από τη χωρητικότητά σας λόγω της παρατεταμένης πείνας στο ιφτάρ, φτιάξτε το πρωινό σας σαχούρ και τρώτε τροφές που δυναμώνουν τα οστά σας. Φροντίστε να αφήσετε χώρο για τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο, πρωτεΐνη, βιταμίνη D και βιταμίνη C στο τραπέζι σας. Επίσης, καταναλώνετε τακτικά αυγά, όσπρια, γαλακτοκομικά προϊόντα. Μειώστε την πρόσληψη υδατανθράκων και λιπών όσο το δυνατόν περισσότερο.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply