Καταζητείται για 2 εβδομάδες: Η αρκούδα που σκότωσε άτομο πιάστηκε στην Ιταλία


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Καταζητείται για 2 εβδομάδες: Η αρκούδα που σκότωσε άτομο πιάστηκε στην Ιταλία

Στις 5 Απριλίου, ο 26χρονος Αντρέα Πάπι σκοτώθηκε σε επίθεση αρκούδας ενώ έκανε τζόκινγκ στο δάσος στη βόρεια περιοχή του Τρεντίνο.

Ο Πάπι καταγράφεται ως το πρώτο άτομο που είναι γνωστό ότι σκοτώθηκε από αρκούδα στην Ιταλία στη σύγχρονη εποχή.

Μετά το συμβάν, ο Maurizio Fugatti, πρόεδρος της περιοχής Trentino-Alto Adige, αποφάσισε να σκοτώσει την αρκούδα που επιτέθηκε στον Papi.

Καταστροφή σε πάρκινγκ στις ΗΠΑ: 1 νεκρός, 5 τραυματίες...

Καταστροφή σε πάρκινγκ στις ΗΠΑ: 1 νεκρός, 5 τραυματίες…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Övgü Pınar του BBC Turkish, η απόφαση αυτή, που προκάλεσε την αντίδραση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, διεκόπη αργότερα από το διοικητικό δικαστήριο. Η τύχη της αρκούδας αναμένεται να κριθεί με δικαστική απόφαση στις 11 Μαΐου.

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το JJ4, ήρθε η είδηση ​​ότι η αρκούδα είχε πιαστεί απόψε.

Η αρκούδα, πιασμένη από παγίδα φρούτων, μεταφέρθηκε στο κέντρο προστασίας ορεινής πανίδας Casteller στην ίδια περιοχή.

Η JJ4, 17, ήταν μαζί με τα τρία της μικρά όταν συνελήφθη. Ανακοινώθηκε ότι τα δίχρονα μικρά είχαν απελευθερωθεί στη φύση μετά τη σύλληψη της μητέρας αρκούδας.

Το JJ4 είναι το μικρό των δύο αρκούδων που έφεραν στην Ιταλία από τη Σλοβενία ​​το 2000 και το 2001 ως μέρος ενός έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας που μειώνεται.

Ο JJ4 προέρχεται αυτό το κωδικό όνομα από τα αρχικά των γονιών του, Joze και Jurka.

Ο περιφερειακός πρόεδρος Trentino-Alto Adige, Maurizio Fugatti, δήλωσε ότι ενώ ο στόχος του έργου της ΕΕ που ονομάζεται «Life Ursus» ήταν να αυξήσει τον αριθμό των αρκούδων στην περιοχή σε 50, ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει τις 100 σήμερα.

Ο Fugatti είπε, «Το έργο Life Ursus θα πρέπει να επιστρέψει στην αρχή του. Υπάρχουν πάνω από 100 αρκούδες στο Τρεντίνο σήμερα, έναν αριθμό που η περιοχή δεν μπορεί να διαχειριστεί. «Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα πρέπει να μεταφερθούν αλλού», είπε.

Ο περιφερειακός πρόεδρος Fugatti είπε επίσης ότι η καφέ αρκούδα με την κωδική ονομασία JJ4, η οποία προκάλεσε το θάνατο του Andrea Papi, επιτέθηκε σε δύο άτομα το 2020 και ότι τα αιτήματά τους για την απομάκρυνση της αρκούδας από την περιοχή αυτή τη στιγμή απορρίφθηκαν.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply