Λύθηκε το μυστήριο της μπλε δίνης που παρατηρήθηκε στην Αλάσκα


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Λύθηκε το μυστήριο της μπλε δίνης που παρατηρήθηκε στην Αλάσκα

Ο διαστημικός φυσικός Ντον Χάμπτον, επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Γεωφυσικής Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας, είπε ότι μερικές φορές οι πύραυλοι έχουν καύσιμα που πρέπει να εκτοξευθούν.

“Όταν το κάνουν αυτό σε μεγάλα υψόμετρα, αυτό το καύσιμο μετατρέπεται σε πάγο. Εάν εκτεθεί στον ήλιο, είναι πιθανό να το δούμε ως ένα είδος μεγάλου σύννεφου ή στροβιλισμού.”

Αν και δεν είναι συνηθισμένο, ο Hampton είπε ότι είδε τέτοια περιστατικά περίπου τρεις φορές. Η εμφάνιση της δίνης καταγράφηκε σε time-lapse στην κάμερα all-sky του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φωτογράφοι που παρακολουθούν το Βόρειο Σέλας δημοσίευσαν επίσης φωτογραφίες από τη δίνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πύραυλος SpaceX απογειώθηκε από το διαστημικό λιμάνι Vandenberg στην Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής, μεταφέροντας περίπου 25 δορυφόρους.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply