Νέα μοντέλα πιστωτικής βαθμολογίας θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη την αγορά σπιτιού


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να επιτρέψει σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να πληρούν τις προϋποθέσεις για στεγαστικά δάνεια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε δύο μοντέλα πιστοληπτικής αξιολόγησης που χρησιμοποιούν εναλλακτικά δεδομένα για την αξιολόγηση των δανειοληπτών.

Δίνοντας πράσινο φως στα μοντέλα πιστωτικής βαθμολογίας FICO 10T και VantageScore 4.0 για δάνεια που υποστηρίζονται από τη Fannie Mae και τον Freddie Mac, η Federal Housing Finance Agency στοχεύει να προωθήσει μια πιο ακριβή και περιεκτική προσέγγιση στον δανεισμό.

Βασικό πακέτο: Η δημιουργία αρχείου έγκαιρων πληρωμών ενοικίου, κοινής ωφέλειας και κινητού τηλεφώνου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να λάβετε υποθήκη ή αναχρηματοδότηση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Διεύρυνση των ευκαιριών για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποθήκη

Τα νέα μοντέλα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που εγκρίθηκαν από το FHFA θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με πληρωμές ενοικίου, κοινής ωφέλειας και τηλεφώνου. Επί του παρόντος, οι δανειστές δανείων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση εξετάζουν μόνο το κλασικό FICO των αιτούντων® βαθμολογίες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες. Τα νέα μοντέλα βαθμολόγησης θα κυκλοφορήσουν και θα αντικαταστήσουν το κλασικό FICO τα επόμενα χρόνια.

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί;

Το ιστορικό των έγκαιρων πληρωμών ενοικίου, κοινής ωφέλειας και κινητών τηλεφώνων θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση των πιστωτικών προφίλ των…

  • Άνθρωποι χωρίς βαθμολογίες – Περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν έχουν πιστωτικό ιστορικό, σύμφωνα με το Consumer Financial Protection Bureau.
  • Άτομα με α λεπτό πιστωτικό αρχείοΈνα λεπτό αρχείο πίστωσης σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες (ή δεν υπάρχουν αρκετές πρόσφατες πληροφορίες) στο πιστωτικό ιστορικό σας για να σας δώσουν τα πιστωτικά γραφεία.

Λήψη αναφοράς για τις πληρωμές ενοικίου και κοινής ωφέλειας

Οι περισσότερες πληρωμές για ενοίκιο και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως τηλέφωνο, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δεν αναφέρονται στα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία και δεν εμφανίζονται στις πιστωτικές εκθέσεις σας. Αλλά μπορείτε να αναλάβετε δράση για να το αλλάξετε.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Αναφέρετε τις πληρωμές ενοικίων σας. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη σας εάν μπορεί να αναφέρει το ενοίκιο σας στα πιστωτικά γραφεία. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, μπορείτε να εγγραφείτε με ένα τρίτης εταιρείας — αν και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μια μηνιαία χρέωση. Το MoCaFi, μια πλατφόρμα mobile banking, επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών να αναφέρουν τις πληρωμές ενοικίων τους στο Equifax και στο TransUnion δωρεάν.
  • Αναφέρετε πληρωμές σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το ECredable προσθέτει πληροφορίες πληρωμής από λογαριασμούς κοινής ωφελείας — συμπεριλαμβανομένων αερίου, ρεύματος, νερού και κινητού τηλεφώνου — στο αρχείο σας TransUnion. Το βασικό του πρόγραμμα κοστίζει 24,95 $ το χρόνο.
  • Εγγραφείτε στο Experian Boost. Το Boost προσφέρει μια δωρεάν υπηρεσία που σαρώνει τις τραπεζικές σας συναλλαγές για πληρωμές ενοικίου, κινητού τηλεφώνου και κοινής ωφέλειας. Οι πληροφορίες θα προστεθούν μόνο στο πιστωτικό αρχείο Experian.

Βοηθώντας το υπόλοιπο της πίστωσής σας

Η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών, η διατήρηση της χρησιμοποίησης της πίστωσής σας σε χαμηλά επίπεδα και η αίτηση για πίστωση μόνο όταν τη χρειάζεστε θα βοηθήσουν την οικονομική και πιστωτική σας υγεία. Εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές για να σκεφτείτε.

  • Παρακολουθήστε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα. Τα Equifax, Experian και TransUnion σάς επιτρέπουν να ελέγχετε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα, αν και ενδέχεται να χρεωθείτε με χρέωση. Αν ψάχνετε για μια δωρεάν επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Credit Karma για να ελέγξετε τις πιστωτικές αναφορές σας και να παρακολουθήσετε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα VantageScore® 3.0 από την TransUnion και την Equifax.
  • Σκεφτείτε α πιστωτικό δάνειο. Αυτά τα δάνεια έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους νέους χρήστες να δημιουργήσουν πιστωτικά σκορ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με χαμηλότερα σκορ για να βελτιώσουν το ιστορικό αποπληρωμής τους. Με αυτόν τον τύπο δανείου, πραγματοποιείτε πληρωμές πριν λάβετε κεφάλαια δανείου. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το σχέδιο Credit Builder του Credit Karma, το οποίο δεν περιλαμβάνει τόκους ή χρεώσεις.
  • Αίτηση για α εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα. Αυτές οι πιστωτικές κάρτες απαιτούν κατάθεση σε μετρητά που χρησιμεύει ως εγγύηση εάν χάσετε μια πληρωμή. Η κατάθεση συνήθως χρησιμεύει ως πιστωτικό όριο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply