Ξεκίνησε η κατασκευή της πανεπιστημιούπολης Siro – Car News


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Έναρξη κατασκευής της πανεπιστημιούπολης Siro

Στη Siro, η οποία ιδρύθηκε ως κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Togg και της Farasis Energy για την ανάπτυξη λύσεων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές αυτοκινήτων και μη στην Τουρκία και τις γύρω χώρες, έχει ξεπεραστεί ένα ακόμη ορόσημο. Η κατασκευή της πανεπιστημιούπολης ανάπτυξης και παραγωγής μπαταριών της Siro, η οποία παράγει μονάδες και πακέτα μπαταριών Li-Ion NMC με βάση την τελευταία τεχνολογία της Farasis Energy για έξυπνες συσκευές Togg, στο κτίριο Battery Technology Center του Togg Technology Campus, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan Όλα ξεκίνησαν με μια τελετή. Ο Πρόεδρος Ερντογάν, μαζί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank, τους μετόχους της Togg, τα διοικητικά συμβούλια Togg και Siro παρευρέθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατανεμημένη γη δίπλα από το Togg Technology Campus στο Gemlik μέχρι το Siro Battery Development and Production Campus. η πρώτη φάση της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. συμμετείχαν μέλη.

«Ο Siro θα συνεισφέρει 30 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ σε 10 χρόνια»

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siro, κ. Gürcan Karakaş, είπε ότι η Siro θα αναπτύξει την αλυσίδα αξίας των μπαταριών και θα φέρει προστιθέμενη αξία στην Τουρκία από όλες τις απόψεις και είπε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στη συνεργασία μας με την Farasis Energy, έναν από τους σημαντικούς παίκτες στην τεχνολογία μπαταριών Li-Ion, που θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο σημαντικές και θεμελιώδεις τεχνολογίες για ηλεκτρικά οχήματα. Σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε μάρτυρες μιας ταχείας μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα. Η προσφορά μπαταριών είναι πολύ πίσω από τη ζήτηση στην Ευρώπη και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το 2030. Η τρέχουσα κρίση τσιπ θα αντικατασταθεί από μια κρίση μπαταρίας τις επόμενες περιόδους. Με την επένδυση της Siro, την οποία κάναμε την κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια εφοδιασμού με μπαταρίες, αλλά θα δραστηριοποιηθούμε και σε μια περιοχή που καλύπτει 120 χώρες, όχι μόνο στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία παραθύρου στην περιοχή . Siro, εκτός από την προστιθέμενη αξία που θα δημιουργήσει στην αλυσίδα αξίας των μπαταριών με το τουρκικό οικοσύστημα μπαταριών στο οποίο θα ηγηθεί της εγκατάστασης. Με το εξαγωγικό δυναμικό του, τη δύναμη μείωσης των εισαγωγών, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τις ειδικευμένες θέσεις εργασίας, θα δημιουργήσει πολύ σοβαρή οικονομική αξία. Σε 10 χρόνια θα συνεισφέρει περισσότερα από 30 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ, περισσότερα από 10 δισ. ευρώ στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και πάνω από 7.000 εργαζόμενους στην απασχόληση. Χάρη στο οικοσύστημα που θα αναδυθεί γύρω από το Siro, από την παραγωγή εξόρυξης έως την ηλεκτροκίνηση, από την αποθήκευση σταθερής ενέργειας έως τη μικροκινητικότητα, θα δημιουργηθεί μια επένδυση άνω των 12 δισ. ευρώ και συνολική αξία άνω των 110 δισ. ευρώ του ΑΕΠ σε 10 χρόνια. Με τοπικό ποσοστό άνω του 80%, θα ανοίξουν επίσης 22.000 θέσεις εργασίας ειδικευμένων.

«Σκοπεύουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητά μας σε πάνω από 50 GWh»

Εξηγώντας ότι στοχεύουν να αυξήσουν τη δυναμικότητα παραγωγής από 20 GWh που θα φτάσουν έως το 2031 με επένδυση άνω των 30 δισεκατομμυρίων TL, σε 50 GWh έως το 2035 με τις ευκαιρίες στην περιοχή, ο Karakaş είπε «Στοχεύουμε το 2026 για μπαταρία κύτταρα. την κατασκευή επίσης. Θέτοντας σε λειτουργία το πιο σύγχρονο εργαστήριο κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη έως το τέλος του 2023, θα αναπτύξουμε και θα κατασκευάσουμε οι ίδιοι την καινοτόμο κυψέλη μπαταρίας μας. Θα είμαστε έτσι ένας ολοκληρωμένος παίκτης στην αποθήκευση ενέργειας που έχει αναπτύξει όλες τις δεξιότητές του και θα έχει φωνή στην περιοχή. Ο συνιδρυτής και CTO της Farasis Energy, Αντιπρόεδρος της Siro, Δρ. Keith Kepler, είπε επίσης ότι η Farasis Energy έχει τεχνολογικό λόγο στη χημεία NMC σε όλο τον κόσμο και είπε, «Με τον Siro, ξεκινήσαμε μια νέα εποχή στον κόσμο. ηλεκτρισμός της Τουρκίας . Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας που διαμορφώσαμε μαζί με την Togg και που η συνεργασία που ξεκίνησε με την προμήθεια μπαταριών έχει μετατραπεί σε μια μακροχρόνια συνεργασία. Χτίζουμε τον «Δρόμο της Μπαταρίας» στα χνάρια του Δρόμου του Μεταξιού. Το Siro είναι κεντρικό στην παγκόσμια ανάπτυξή μας ως το κορυφαίο κέντρο Ε&Α και μεταποίησης εκτός Κίνας. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη μας στον Siro και στον συνεργάτη μας Togg στην περιοχή που περιλαμβάνει την Ευρώπη. Υπάρχει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την μπαταρία στην περιοχή γύρω από την Τουρκία μέχρι τουλάχιστον το 2027. Με τη νέα πανεπιστημιούπολη, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε σήμερα, η Siro θα περάσει σε μια διαφορετική διάσταση ως αναπόσπαστο μέρος του δικτύου Farasis και θα αναπτυχθεί ιδιαίτερα αξιοποιώντας ευκαιρίες στην Ευρώπη.

Η Siro ανέπτυξε γρήγορα τις τεχνολογικές της δυνατότητες

Οι μπαταρίες της Siro χρησιμοποιούν καθοδική χημεία NMC, η οποία είναι ένα μείγμα νικελίου, μαγγανίου και κοβαλτίου, που αναπτύχθηκε με την 20ετή εμπειρία της Farasis. Οι μπαταρίες Siro τελευταίας γενιάς προσφέρουν μεγάλη αυτονομία στους χρήστες χάρη στην υψηλή ενεργειακή τους πυκνότητα. Η χημεία ανόδου, η οποία επίσης αναπτύχθηκε με γνώση βασισμένη στην πολυετή εμπειρία, εγγυάται μειωμένο χρόνο φόρτισης. Η μπαταρία που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς Siro και Farasis σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και υψηλού επιπέδου πρότυπα ασφαλείας περιλαμβάνει μια υποδομή λογισμικού που θα καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών χρηστών. Θα είναι δυνατή η ασύρματη ενημέρωση του λογισμικού συστήματος διαχείρισης μπαταριών (BMS) της σχεδιασμένης μπαταρίας και με αυτόν τον τρόπο η απόδοση των μπαταριών θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη με την πάροδο του χρόνου.

Αναπτύξτε τις βασικές δεξιότητες μηχανικής που απαιτούνται στους τομείς της ανάπτυξης αρχιτεκτονικής συστήματος, ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών και ανάπτυξης ελέγχου, συστήματος διαχείρισης μπαταριών (BMS), δομικής ανάπτυξης, θερμικής διαχείρισης, δοκιμών και επαλήθευσης σε μονάδα και κουτί μπαταρίας σε σύντομο χρονικό διάστημα 19 μηνών , και η εσωτερική μηχανική και ηλεκτρική Siro, η οποία θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί σχέδια, επισκευές BMS και όλες τις δραστηριότητες δοκιμών, θα αυξήσει την απόδοσή της στην αγορά μπαταριών με στόχο την ανάπτυξη νέων μονάδων και πακέτων μπαταριών σύμφωνα με τις ανάγκες της κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων της περιοχής.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply