Προσευχή της Παρασκευής βήμα βήμα! Πώς να εκτελέσετε την προσευχή της Παρασκευής Diyanet; Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Προσευχή της Παρασκευής βήμα βήμα!  Πώς να εκτελέσετε την προσευχή της Παρασκευής Diyanet;  Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;

Η προσευχή της Παρασκευής εξηγήθηκε λεπτομερώς στο Diyanet TV, το κανάλι της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων. Όσοι θέλουν να προσευχηθούν, από την άλλη, ερευνούν πρώτα πώς προοριζόταν αυτή η προσευχή. Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες για την προσευχή της Παρασκευής στο Diyanet TV…

ΠΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό κάλεσμα για προσευχή, τελείται η πρώτη σούννα της προσευχής της Παρασκευής με τέσσερα ρακά.

Με την πρόθεση:

Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η προσευχή τελείται ως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.

Στην πρώτη ρακά, πρώτα απαγγέλλεται το Subhaneke. Τότε το Euzu Basmalah απολύεται.

Σε όλα τα rak’ahs απαγγέλλεται η Fatiha και η διάρκεια του zamm-ı.

Μόνο το Etteahiyyatu διαβάζεται στην πρώτη συνεδρίαση.

Κατά την τελευταία συνεδρία:

Διαβάζονται οι προσευχές Etteahiyyatu, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena.

Στη συνέχεια, το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται μέσα στο τζαμί.

Στη συνέχεια ο Ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να εκφωνήσει το κήρυγμα. Διαβάζεται το κήρυγμα.

Είναι makruh tahrimen για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλάει κατά την ανάγνωση του κηρύγματος.

Ενώ ο κύριος χατίμπ προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμίν δυνατά. Αυτό ονομάζεται εσωτερική σιωπή.

Οτιδήποτε απαγορεύεται να κάνετε ενώ κάνετε σαλάτα απαγορεύεται επίσης όταν ακούτε κήρυγμα.

Μετά την ανάγνωση του κηρύγματος, ο μουεζίνης φέρνει το iqama.

Στη συνέχεια, δύο ρακέτες της προσευχής της Παρασκευής γίνονται υποχρεωτικές με την εκκλησία. Αυτή η προσευχή γίνεται ως σύνθεση της πρωινής προσευχής.

Η πρόθεση είναι η εξής: «Είχα σκοπό να κάνω το κοκκίνισμα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα τον ιμάμ που ήταν έτοιμος»

Έπειτα, η τελευταία Σούννα από τις τέσσερις ράκες, η πρόθεσή του είναι: «Σκοπεύω να κάνω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Σε αυτή τη σούννα εκτελείται ως η πρώτη σούννα. Έτσι, η προσευχή της Παρασκευής ολοκληρώνεται με το μακιγιάζ και τη σούννα της.

Μετά την τελευταία Σούννα, εκτελούνται άλλες τέσσερις ρακάες προσευχής με την πρόθεση του zuhr-i-ahir. Κατά τη διατύπωση των προθέσεων, λέγεται: «Για την αγάπη του Αλλάχ, έχω σκοπό το τελευταίο κοκκίνισμα της μεσημεριανής προσευχής, ο τόνος της οποίας είναι πάνω μου αλλά δεν με απογοητεύει». Εάν διατυπωθεί έτσι η πρόθεση, εάν οι όροι της προσευχής της Παρασκευής αυτής της ημέρας δεν γίνουν δεκτοί λόγω έλλειψης, θα τελεστεί η μεσημεριανή προσευχή. Εάν γίνει δεκτό, προσμετράται στην τελευταία χαμένη μεσημεριανή προσευχή.

Μετά από αυτό, εκτελείται το sunnat των δύο rakahah. Προορίζεται ως “Έχω σκοπό για την Sunnah του χρόνου για χάρη του Αλλάχ”. Εάν η Παρασκευή δεν είναι sahih, αυτές οι δέκα rakah γίνονται η μεσημεριανή προσευχή. Μετά από αυτό, το Ayet-el-kursi και τα κομπολόγια διαβάζονται και προσεύχονται.

ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Οι πρώτες 4 ρακάτες σούννα της Παρασκευής, 2 ρακάτες της φάρδας της Παρασκευής, οι τελευταίες 4 ρακάτες σούννα της Παρασκευής, το τέλος των 4 ρακάτων της Ζούχρι, οι τελευταίες 2 ρακάτες σούννα της εποχής.

Η Σούννα της προσευχής των 4 ρακάτων zuhr-i-ehir και η Σούννα της ώρας των 2 ρακάτων είναι επίσης εθελοντικές προσευχές, όσοι θέλουν μπορούν να το κάνουν. Η προσευχή Zuhr-i-Ahir εκτελείται όπως η φάρδα της μεσημεριανής προσευχής, εκτός από το ότι έχει σκοπό να «τελέσει τη φάρδα της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής την οποία δεν έκανα εγκαίρως».

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply