Πώς να στρώσετε πλακάκια λινέλαιο


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το λινέλαιο είναι σπιτικό και ανθεκτικό, καθώς και υποαλλεργικό, αντιμικροβιακό και βιοδιασπώμενο. Ούτε τόσο σκληρό όσο το εμπορικό πλακάκι ούτε τόσο μαλακό όσο το βινύλιο, είναι εύκολο κάτω από τα πόδια. Το χρώμα περνάει μέχρι το τέλος για να μην φθείρεται. Μπορείτε να το αγοράσετε σε σεντόνια ή ως πλακάκια. Η σκακιέρα είναι μια διαχρονική επιλογή. Το ασπρόμαυρο είναι κλασικό, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί άλλοι συνδυασμοί.

Η χρωματική σας επιλογή θα συμπληρώσει την υπόλοιπη κουζίνα και ίσως να θυμίζει μια συγκεκριμένη δεκαετία από το παρελθόν. Αυτές οι εικόνες προτείνουν Forbo Marmoleum Solid in Rosemary Green 3355 και Black 3323. Αν και οι κατασκευαστές προτείνουν την επαγγελματική εγκατάσταση του λινοτάπητα, πολλοί άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με επισκευές και έργα παλαιών σπιτιών βρίσκουν τη δουλειά διαχειρίσιμη. Αυτές οι εικόνες βασίζονται σε μια πραγματική δουλειά DIY στην κουζίνα ενός περίπου. Σπίτι του 1930.

Φορώντας μια προστατευτική μάσκα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού καθαρίζει τις ατέλειες που έχουν βουλώσει με ένα πολυεστερικό υλικό πλήρωσης, σχηματίζοντας ένα «σχεδόν τέλειο» υποδάπεδο.

ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

Τα πλακάκια Lino σήμερα έχουν γενικά τετράγωνα 12″ και 20″, ενώ τα ιστορικά πλακάκια λινέλαιο ήταν 6″ ή 9″. Μπορείτε να ζητήσετε από τον προμηθευτή να κόψει πλακάκια 20″ σε τέσσερα τετράγωνα 10″ για να προσεγγίσετε την παλαιότερη εμφάνιση. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, 12″ μπορεί να είναι εντάξει. Κάτω από κάθε είδους ελαστικό δάπεδο, το υπόστρωμα πρέπει να είναι ασφαλές, χωρίς ραφή και λεία, καθώς οι αρμοί και η κίνηση θα εμφανιστούν στο σχετικά εύκαμπτο λινέλαιο. Η συνήθης πρακτική είναι να τοποθετείτε κόντρα πλακέ Lauan ¼” με λεία όψη πάνω από το υποδάπεδο, στερεώνοντας τα φύλλα κάθε 6″ περίπου με καρφιά δακτυλίου, με κλιμακωτούς αρμούς. Σε αυτή τη δουλειά, το υποδάπεδο ήταν ήδη καινούργιο κόντρα πλακέ με αυλάκι κολλημένο και βιδωμένο στο παλιό πάτωμα. Έτσι οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πολυεστερικό πληρωτικό σε ατέλειες και στη συνέχεια έδωσαν στην επιφάνεια ένα καλό τρίψιμο.

Μερικές συμβουλές: Αφήστε τις σανίδες από τα ντουλάπια προς το παρόν, έτσι ώστε το lino να μπορεί να απλωθεί ελαφρώς κάτω από τα ντουλάπια. Υποκεκομμένα περιβλήματα πόρτας στο πάτωμα για να γλιστρούν τα πλακάκια κάτω από την επένδυση. Ένα καλούπωμα παπουτσιού θα καλύπτει λιγότερο από τέλεια μέτρηση ή κοπή.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΔΙΑΤΑΞΗ

Ένα σκακιέρα μπορεί να είναι τετράγωνο στους τοίχους ή στη διαγώνιο. Χρησιμοποιήστε πραγματικά πλακάκια ή έγχρωμο χαρτί για να το δοκιμάσετε στο πάτωμα. Η διαγώνια τοποθέτηση «κινεί το μάτι» και συχνά κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο. Κοιτάξτε τη διάταξη των μοτίβων σας από άλλα δωμάτια για να ελέγξετε για ήρεμα οπτικά σημεία. Για ένα πολύ λεπτό σκακιέρα, σκεφτείτε δύο παρόμοια χρώματα ή δύο διαφορετικά χρώματα του ίδιου κορεσμού (σκούρο ή ανοιχτό). Μπορείτε ακόμη και να εναλλάσσετε τον «μαρμάρινο κόκκο» από πλακίδιο σε πλακίδιο για ένα ελαφρύ εφέ καλαθιού. Αντί για σκακιέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο ζιγκ-ζαγκ ή καρό. Σκεφτείτε επίσης ένα σύνορο.

Αφού έχετε ένα σχέδιο, βρείτε το κέντρο του δωματίου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο και μια γραμμή κιμωλίας ξυλουργού για να το σημειώσετε: θα ακολουθήσετε αυτό το σημάδι για να ευθυγραμμίσετε το σχέδιο. Βεβαιωθείτε ότι τα πλακάκια θα χωρέσουν σε όλο το δωμάτιο από αυτήν τη γραμμή εκκίνησης, με μόνο μικρά κομμάτια να παραμένουν στους τοίχους. Εάν οι τοίχοι διχοτομούν μεγάλα κομμάτια πλακιδίων μόνο στη μία πλευρά του δωματίου, προσαρμόστε το σημείο εκκίνησης έως ότου τα άκρα των κομματιών να είναι ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΩΝ

Έχετε προμήθειες: τη συνιστώμενη κόλλα, οδοντωτές σπάτουλες, ίσιωμα, ξυράφι, λαστιχένιο σφυρί, βούρτσα σκόνης και κουρέλια. Συνιστώνται επιγονατίδες. Βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα είναι πολύ καθαρό και στεγνό. Απλώστε την εγκατάσταση με μερικές ακόμη γραμμές κιμωλίας. Ξεκινήστε από το προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης, συνήθως το κεντρικό σημείο του σχεδίου στο δωμάτιο. Για ένα διαγώνιο μοτίβο, ευθυγραμμίστε τις γωνίες των πλακιδίων με τη γραμμή έναρξης. Εφαρμόστε κόλλα λινοτάπητα με οδοντωτή σπάτουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του λινοτάπητα, σε μια μικρή περιοχή – στοχεύστε να καλύψετε μια περιοχή τουλάχιστον δύο, αλλά όχι περισσότερο από τέσσερα, πλακάκια. Ευθυγραμμίστε δύο ή τέσσερα πλακάκια όσο πιο ευθεία γίνεται ενώ κρατάτε τη μαστίχα μακριά από την επιφάνεια. (Αν σας πιάσει κόλλα στην κορυφή ενός πλακιδίου, σκουπίστε το αμέσως με ένα ελαφρώς υγρό πανί. Πολύ αργά; Μόλις στεγνώσει, θα ξεκολλήσει με ορυκτά αποστάγματα.

Το σκάσιμο της γραμμής κιμωλίας ενός ξυλουργού βοηθά στο κέντρο του μοτίβου στο πάτωμα και στη διατήρηση των πλακιδίων σε ευθυγράμμιση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΩΝ

Όταν αυτά τα πλακάκια είναι στη θέση τους, χτυπήστε τα δυνατά με ένα λαστιχένιο σφυρί. Συνεχίστε να ελέγχετε τον προσανατολισμό του μοτίβου και των πλακιδίων σας, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε ένα πλακίδιο προτού πήξει. Αργά και μεθοδικά βγείτε στα πλάγια και μετά στο δωμάτιο. Σχεδιάστε την έξοδό σας.

Καθώς τοποθετείτε κάθε πλακίδιο δαπέδου, κουνήστε προσεκτικά για να το στερεώσετε σταθερά στην κόλλα.

Μετρήστε και κόψτε προσεκτικά για να μην ξεμείνετε από πλακάκια για να πετάξετε τα λάθη σας. Μια εγκατάσταση σκακιέρας σημαίνει αγορά μιας ελάχιστης ποσότητας δύο διαφορετικών χρωμάτων—δεν θέλετε να χρειαστεί να παραγγείλετε ξανά δύο κουτιά.

Αφού στρώσει προσεκτικά ένα πεδίο με πλακάκια και τα χτυπήσει στη θέση τους, ο ιδιοκτήτης περνάει τις ραφές με έναν κύλινδρο ραφής ταπετσαρίας.

ΑΚΡΕΣ & ΓΩΝΙΕΣ

Μερικά εργαλεία είναι το μόνο που χρειάζεστε για να κόψετε τις άκρες του πλακιδίου από λινέλαιο. Για να κόψει το πλακάκι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χρησιμοποιεί ένα ξυράφι, ένα ίσιο και μια σανίδα ως επιφάνεια εργασίας.

Εάν έχετε τοίχο εκτός τετραγώνου, χρησιμοποιήστε λοξομετρητή ξυλουργού για να αντιγράψετε τις γωνίες. (Ένας μετρητής λοξοτομής είναι χρήσιμος
για όλες τις περικοπές, εάν το δωμάτιο είναι σημαντικά εκτός τετραγώνου.)

Για να κόψει τις άκρες του πλακιδίου από λινέλαιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι ξυραφιού, ένα ίσιο και μια σανίδα ως επιφάνεια εργασίας.

Αφού τοποθετήσετε όλα τα πλακάκια πλήρους μεγέθους, κόψτε τα άκρα και τα γωνιακά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξυραφιού. Στους σωλήνες, μετρήστε, κόψτε την τρύπα και, στη συνέχεια, κάντε μια ευθεία τομή από την τρύπα στο λιγότερο ορατό άκρο του πλακιδίου, ώστε να μπορείτε να το κάνετε ελιγμούς γύρω από τον σωλήνα. Κόψτε πλακάκια, στηριγμένα σε σανίδα, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ξυραφιού, χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο ταχύτητας ή τετράγωνο πλαισίωσης ως ίσιο. Χρησιμοποιήστε μετρητή προφίλ ξυλουργού για να μετρήσετε περιοχές με ασυνήθιστο σχήμα. Μια αιχμηρή ράπα θα καθαρίσει μικρές ατέλειες στις άκρες των πλακιδίων. χρησιμοποιήστε το, επίσης, για μικρές προσαρμογές.

Μην περπατάτε στο πάτωμα για τρεις ημέρες. Εάν πρέπει, βάλτε κόντρα πλακέ πάνω από το λινέλαιο και περπατήστε γλυκά.

Ευχαριστούμε τον Steve και τη Lisa Jordan που μοιράστηκαν τις τεχνικές DIY τους.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply