Τι είναι το νήμα ογκώδους βάρους;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Τι θεωρείται ογκώδες νήμα;

Το χοντρό νήμα μπορεί να ονομαστεί με άλλα ονόματα, όπως νήμα χοντροκομμένο, χειροτεχνία ή νήμα χαλιών.
Έχει σύμβολο βάρους νήματος 5 και μετρητή 12-16 βελονιών κάθε 4 ίντσες (10 cm) χρησιμοποιώντας βελόνες πλεξίματος 5,5 mm έως 8 mm (ΗΠΑ) 9-11.
Οι συνιστώμενες βελόνες πλεξίματος είναι οι βελόνες US 9-11/5,5-8 mm και τα μεγέθη βελονάκι KM 6,5-9 mm.

βαρύ νήμα σε ένα καλάθι

Τι αριθμό είναι το νήμα ογκώδους βάρους;

Υπάρχουν οκτώ τυπικές κατηγορίες βάρους νημάτων από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους κλωστών – από το βάρος της δαντέλας έως τις κλωστές jumbo (0-7) από το λεπτότερο έως το παχύτερο.
Άλλα βάρη νημάτων περιλαμβάνουν μεσαία βάρη, όπως νήματα DK (διπλό πλέξιμο), νήματα πενιέ, νήματα Aran που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καπέλα και πουλόβερ, και εξαιρετικά λεπτά νήματα και νήματα αθλητικού βάρους που χρησιμοποιούνται για κάλτσες .
Το τυπικό σύστημα βάρους νήματος ορίζεται από Συμβούλιο Νημάτων χειροτεχνίας της Αμερικής.
Το ογκώδες είναι στην παχύτερη πλευρά των νημάτων, πιο παχύ από το πενιέ νήμα που είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθός του και πιο λεπτό από το επιπλέον ογκώδες νήμα.
Έχει σύμβολο βάρους νήματος 5, συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε μια ετικέτα νήματος.
Αν αναφερθούμε στο βάρος του νήματος δεν έχει να κάνει με το πραγματικό του βάρος και περισσότερο με το πάχος του νήματος.

Βάρη και κατηγορίες νημάτων

Τι πτυχή είναι το ογκώδες νήμα;

Το ογκώδες νήμα είναι νήμα 12 στρώσεων.
Το φύλλο είναι πόσο παχύ είναι το νήμα.
Η πτυχή αναφέρεται συνήθως στον αριθμό των κλώνων που συναρμολογούνται για να κάνουν το νήμα. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να περιγράψετε το βάρος του νήματος και χρησιμοποιείται κυρίως στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μάθετε περισσότερα για τους τύπους νημάτων εδώ.

ριγέ πουλόβερ και κλωστές

Τι WPI είναι νήμα ογκώδους βάρους;

Το WPI είναι ένας όρος που σημαίνει περιτυλίγματα ανά ίντσα – αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι ορίζουν διαφορετικά βάρη νημάτων εάν δεν υπάρχει ετικέτα για εξέταση και κατηγορία βάρους από τους κατασκευαστές νημάτων.
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα μολύβι ή ένα βελονάκι για να τυλίξουν το νήμα για να δουν πόσα περιτυλίγματα μπορούν να ληφθούν σε μία ίντσα.

Τι μπορείτε να κάνετε με εξαιρετικά βαρύ νήμα;

Η επιλογή να φτιάξετε κάτι με χοντρό νήμα έχει πολλά πλεονεκτήματα επειδή είναι παχύ, ώστε να φθείρεται γρήγορα, να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και είναι πιο εύκολο στην ύφανση από τα πιο λεπτά νήματα.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ογκώδη νήματα στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά το πάχος κάθε νήματος μπορεί να ποικίλλει (μερικά μπορεί να είναι πολύ χοντρά νήματα σε σύγκριση με άλλα).
Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι με ογκώδη νήματα και θέλετε να ξεφύγετε λίγο από το σχέδιο και να επιλέξετε ένα διαφορετικό νήμα από το προτεινόμενο νήμα, είναι πάντα καλή ιδέα να φτιάξετε ένα δείγμα μετρητή βελονιάς, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν χρειάζονται προσαρμογές. να γίνει. έκανε.
Το νήμα με χοντρό βάρος είναι εξαιρετικό για αρχάριους γιατί πλέκεται γρήγορα με μεγάλες βελόνες πλεξίματος και είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τα λάθη σας.
Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε ό,τι μπορείτε να πλέξετε με χοντροκομμένο νήμα, το πάχος του το καθιστά ιδανικό για άνετα χειμωνιάτικα έργα όπως μια ωραία κουβέρτα, μια ωραία ζεστή κουκούλα, δροσερά κομψά πουλόβερ, κομψά σάλια για να ολοκληρώσετε τα ρούχα σας, τα γάντια και τα φουλάρια σας. ζεσταίνεις.
Αν λοιπόν θέλετε να πλέξετε κάτι γρήγορα και εύκολα και να καταλήξετε με κάτι εκπληκτικό, τότε το υπερμεγέθη νήμα είναι για εσάς.

πλεκτό με ραβδώσεις με νήμα σούπερ βάρους

Πώς μπορώ να αλλάξω το νήμα;

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ογκώδη νήματα στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά το πάχος κάθε νήματος μπορεί να ποικίλλει (μερικά μπορεί να είναι πολύ χοντρά νήματα σε σύγκριση με άλλα).
Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι με ογκώδη νήματα και θέλετε να ξεφύγετε λίγο από το σχέδιο και να επιλέξετε ένα διαφορετικό νήμα από το προτεινόμενο νήμα, είναι πάντα καλή ιδέα να φτιάξετε ένα δείγμα μετρητή βελονιάς, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν χρειάζονται προσαρμογές. να γίνει. έκανε.
Και αν είστε γενναίοι και θέλετε να αντικαταστήσετε ένα νήμα με μια εντελώς διαφορετική κατηγορία βάρους, ελέγξτε έξω αυτή η ανάρτηση για να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του α διάγραμμα μετατροπής βάρους νήματος.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το νήμα μου είναι χοντρό;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νήμα σας, μπορείτε να τα βρείτε στην ετικέτα του νήματος.
Ο κατασκευαστής του νήματος παρέχει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το νήμα σας.
Από το βάρος του νήματος σας, το περίβλημα, την περιεκτικότητα σε ίνες, το μέγεθος των αγκιστριών και το μέγεθος της βελόνας που θα χρειαστείτε για το συγκεκριμένο νήμα.
Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε μια ετικέτα νήματος εδώ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αν πετάξετε την ετικέτα, απλώς ψάξτε στο google νήμα και θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στον ιστότοπο της μάρκας.
νήμα καπέλου από καλαμπόκι


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply