Τι είναι το Google Pay; | Πιστωτικό Κάρμα


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Το Google Pay σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε αγορές εντός εφαρμογής, καταστημάτων και ηλεκτρονικών αγορών, καθώς και να πληρώνετε και να λαμβάνετε πληρωμές από άλλους με το smartphone σας. Παρέχει επίσης πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων καρτών και τραπεζικών λογαριασμών και την προστασία από phishing και κακόβουλο λογισμικό.

Εάν είστε χρήστης Android ή Google, μπορεί να αναρωτιέστε αν η εφαρμογή Google Pay είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι το Google Pay, πώς λειτουργεί, πόσο ασφαλές είναι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.Τι είναι το Google Pay;

Το Google Pay είναι ένα κινητό πορτοφόλι παρόμοιο με το Apple Pay ή το Samsung Pay και είναι πιο προσιτό για Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pay για να πληρώσετε για αντικείμενα όταν κάνετε check out στο διαδίκτυο, πραγματοποιείτε αγορές σε καταστήματα που φιλοξενούν ανεπαφικές πληρωμές, πληρώνετε για αγορές εντός εφαρμογής στο τηλέφωνό σας ή στέλνετε και λαμβάνετε πληρωμές από άλλα άτομα.

Η Google παρουσίασε το Google Pay το 2018 ως ανανέωση τόσο του παλαιού συστήματος πληρωμών Google Wallet όσο και του Android Pay. Το 2022, η Google κυκλοφόρησε ξανά μια ενημερωμένη εφαρμογή Πορτοφολιού Google για τηλέφωνα Android που λειτουργεί παράλληλα με το Google Pay και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν εικονικές πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, κάρτες επιβράβευσης, κλειδιά, εισιτήρια, πάσες, ταυτότητες και ακόμη και αποδείξεις εμβολιασμού.

Πώς λειτουργεί το Google Pay;

Εφόσον οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι χρεωστικές κάρτες και οι πιστωτικές κάρτες σας υποστηρίζουν το Google Pay, μπορείτε να τις συνδέσετε με τον λογαριασμό σας για να πληρώσετε άλλους ή να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο ή στο κατάστημα. Ωστόσο, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το Google Pay τόσο σε iPhone όσο και σε Android για online αγορές, οι ανεπαφικές αγορές στο κατάστημα είναι διαθέσιμες μόνο σε τηλέφωνα Android. Πρέπει επίσης να είστε 18 ετών και άνω και να έχετε λογαριασμό Google.

Όταν κάποιος σας πληρώνει ή λαμβάνετε ανταμοιβές επιστροφής μετρητών, τα χρήματά σας αποθηκεύονται στο υπόλοιπο του λογαριασμού σας εντός της εφαρμογής, τα οποία μπορείτε να μεταφέρετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματα στο υπόλοιπο του λογαριασμού σας για να κάνετε αγορές ή να πληρώσετε έναν ομότιμο.

Πληρώστε ή λάβετε πληρωμές από άτομο ή ομάδα

Παρόμοια με το Venmo ή το Zelle, το Google Pay σάς επιτρέπει να στέλνετε ή να ζητάτε πληρωμές από άλλα άτομα μέσω της εφαρμογής του για κινητά. Στην εφαρμογή, μπορείτε να αναζητήσετε άτομα με το όνομά τους, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου τους ή ακόμα και χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR. Στη συνέχεια, έχετε την επιλογή να ξεκινήσετε μια συνομιλία, να πληρώσετε αυτό το άτομο ή να ζητήσετε πληρωμή από αυτό.

Για να πληρώσει ή να λάβει μια πληρωμή από κάποιον, πρέπει επίσης να έχει τη νέα εφαρμογή Google Pay. Εάν κάποιος δεν διαθέτει Google Pay, η εφαρμογή σάς δίνει την επιλογή να τον προσκαλέσετε να συμμετάσχει.

Μπορείτε επίσης να μοιράσετε έναν λογαριασμό σε πολλά άτομα επιλέγοντας πολλές επαφές στην εφαρμογή. Εάν δεν θέλετε ομοιόμορφο διαχωρισμό, μπορείτε να επεξεργαστείτε το ακριβές ποσό που θα πληρώσει κάθε άτομο.

Για να μπορέσετε να πληρώσετε κάποιον από το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, πρέπει να προσθέσετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο Google Pay. Μπορείτε να προσθέσετε χρήματα από έναν συγχρονισμένο τραπεζικό λογαριασμό αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Τα χρήματα που λαμβάνετε από φίλους πηγαίνουν επίσης στο υπόλοιπο του λογαριασμού σας, τα οποία μπορούν αργότερα να μεταφερθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, αν θέλετε.

Πληρώστε στα καταστήματα

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Pay για πληρωμές στο κατάστημα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο Android. Όταν κάνετε check out στο κατάστημα, μπορείτε να πληρώσετε ξεκλειδώνοντας το τηλέφωνό σας, τοποθετώντας το πίσω μέρος του τηλεφώνου κοντά στο τερματικό πληρωμής και ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε κάρτες επιβράβευσης και δωροκάρτες, να χρησιμοποιείτε εισιτήρια πτήσεων ή εκδηλώσεων ή να πληρώνετε εισιτήρια τρένου ή λεωφορείου. Επιπλέον, μπορείτε να κερδίσετε ανταμοιβές για επιλέξιμες αγορές και να βρείτε προσφορές ή εκπτώσεις από επιχειρήσεις στην εφαρμογή.

Κάντε αγορές εντός εφαρμογής ή ψωνίστε online

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pay για να κάνετε αγορές με την πιστωτική σας κάρτα σε εφαρμογές και σε ιστότοπους που υποστηρίζουν το Google Pay. Απλώς επιλέξτε το εικονίδιο Google Pay κατά την ολοκλήρωση της αγοράς και επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής σας. Ανάλογα με την εφαρμογή ή τον ιστότοπο, μπορεί επίσης να χρειαστεί να εισαγάγετε τη διεύθυνση αποστολής σας.

Για να αλλάξετε την κάρτα που χρησιμοποιείτε στο Google Pay, κάντε κλικ στην επιλογή “Τρόποι πληρωμής” και, στη συνέχεια, είτε επεξεργαστείτε μια τρέχουσα κάρτα που έχετε στο αρχείο είτε προσθέστε μια νέα. Εάν μια κάρτα έχει λήξει, μπορείτε εύκολα να την ενημερώσετε πατώντας “Διόρθωση” δίπλα στην κάρτα.

Το Google Pay συνιστά επίσης να ενεργοποιήσετε την προστασία με κωδικό πρόσβασης για να αποτρέψετε ανεπιθύμητες ή ακούσιες αγορές εντός εφαρμογής.

Είναι ασφαλές το Google Pay;

Το Google Pay ισχυρίζεται ότι είναι μια ασφαλέστερη μέθοδος πληρωμής από τα μετρητά ή τις φυσικές πιστωτικές κάρτες για διάφορους λόγους.

 • Εικονικός αριθμός λογαριασμού — Αντί να βλέπουν τον πραγματικό αριθμό της κάρτας σας, οι έμποροι λαμβάνουν μόνο έναν εικονικό αριθμό λογαριασμού που παρέχεται από το Google Pay.
 • Κρυπτογραφημένα δεδομένα — Το Google Pay κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας για να προστατεύσει τις κάρτες και τους λογαριασμούς σας από ηλεκτρονικό ψάρεμα ή κακόβουλο λογισμικό.
 • Ειδοποίηση απάτης — Το Google Pay χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει και να σας ειδοποιήσει για κινδύνους απάτης και phishing. Σας στέλνει επίσης ειδοποιήσεις όταν πληρώνετε κάποιον που δεν είναι στη λίστα επαφών σας.
 • Επιπλέον ασφάλεια σύνδεσης — Για να ανοίξετε την εφαρμογή ή να πληρώσετε κάποιον, πρέπει να παρέχετε μια καρφίτσα, μοτίβο ή βιομετρικό στοιχείο. Αλλά αυτές οι απαιτήσεις διαφέρουν ανά χώρα.
 • Ενεργοποιήστε την εξατομίκευση — Αν και το Google Pay μπορεί να εξατομικεύσει την εμπειρία σας στην εφαρμογή με βάση το ιστορικό συναλλαγών σας, αυτή δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Αντίθετα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εξατομίκευση για τρεις μήνες για να δείτε αν σας αρέσει.
 • Ιδιωτικές συναλλαγές — Οι συναλλαγές πληρωμών μεταξύ εσάς και ενός άλλου ατόμου είναι ορατές μόνο στους δυο σας.
 • Google Find My Device — Εάν τοποθετήσετε λάθος το τηλέφωνό σας, μπορείτε να το κλειδώσετε απομακρυσμένα, να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και να διαγράψετε τα δεδομένα σας με το Google Find My Device.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης του Google Pay

Πριν αποφασίσετε εάν θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, ίσως θελήσετε να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Google Pay.

Πλεονεκτήματα του Google Pay

 • Είναι δωρεάν για λήψη και χρήση της εφαρμογής. Αλλά αν μεταφέρετε χρήματα από το υπόλοιπο του λογαριασμού σας με χρεωστική κάρτα, θα πληρώσετε ένα τέλος.
 • Το Google Pay είναι κάτι περισσότερο από μια εφαρμογή πληρωμής peer-to-peer. Σας επιτρέπει επίσης να αγοράζετε είδη ηλεκτρονικά και σε καταστήματα.
 • Η εφαρμογή παρέχει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας. Αυτό βοηθά στην προστασία των δεδομένων και του απορρήτου των χρηστών και στην προστασία από απάτη και κακόβουλο λογισμικό.
 • Το Google Pay προσφέρει ανταμοιβές επιστροφής μετρητών για αγορές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις. Αυτά είναι επιπρόσθετα σε τυχόν προγράμματα επιβράβευσης πιστωτικών καρτών ή επιβράβευσης που ήδη χρησιμοποιείτε.
 • Μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένες αγορές και ψηφιακές αποδείξεις στο ιστορικό συναλλαγών σας. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τον λογαριασμό Gmail και τις Φωτογραφίες Google για να επεκτείνετε την αναζήτησή σας.

Μειονεκτήματα του Google Pay

 • Η εφαρμογή σχεδιάστηκε κυρίως για χρήστες τηλεφώνων Android και Google. Η ανέπαφη πληρωμή με το Google Pay στα καταστήματα είναι διαθέσιμη μόνο για τηλέφωνα Android. Άλλες λειτουργίες του Google Pay είναι διαθέσιμες για iPhone και iPad, αλλά πρέπει να έχετε iOS 12.0 ή νεότερη έκδοση, έγκυρο αριθμό τηλεφώνου ΗΠΑ ή Σιγκαπούρης και Λογαριασμό Google.
 • Μπορείτε να προσθέσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο Πορτοφόλι Google μόνο εάν η εταιρεία πιστωτικών καρτών ή η τράπεζά σας υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές. Εάν η κάρτα ή η τράπεζά σας δεν επιτρέπει το Πορτοφόλι Google, πιθανότατα θα χρειαστεί να βρείτε μια άλλη εφαρμογή πληρωμής.
 • Δεν δέχονται όλα τα προσωπικά καταστήματα ανεπαφικές πληρωμές. Εάν ένας έμπορος δεν υποστηρίζει το Google Pay, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλον τρόπο πληρωμής.
 • Το Google Pay στα καταστήματα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά. Εάν η συσκευή σας σπάσει ή χάσει την μπαταρία ενώ είστε έξω για ψώνια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο πληρωμής.
 • Δεν μπορούν όλα τα smartphone να υποστηρίζουν το Google Pay. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, το τηλέφωνό σας πρέπει να πληροί τα πρότυπα ασφαλείας για ανέπαφες πληρωμές και πρέπει να διαθέτει τεχνολογία NFC (near-field communications) — μπορείτε να το ελέγξετε μεταβαίνοντας στην εφαρμογή ρυθμίσεων του Android σας και πληκτρολογώντας NFC στη γραμμή αναζήτησης . Ορισμένα παλαιότερα μοντέλα smartphone ενδέχεται να μην έχουν αυτές τις δυνατότητες.

Άλλες επιλογές πληρωμής

Το Google Pay δεν είναι ο μόνος τρόπος για να στείλετε χρήματα ή να χρησιμοποιήσετε μια ανέπαφη πληρωμή. Εάν έχετε iPhone και θέλετε να επωφεληθείτε από τις ανέπαφες πληρωμές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και επίσης λειτουργεί για αγορές στο κατάστημα. Μια εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων όπως το Venmo μπορεί να σας βοηθήσει να στέλνετε και να λαμβάνετε πληρωμές από φίλους και είναι συνήθως δωρεάν στη χρήση — αλλά εάν χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα, θα πληρώνετε ένα τέλος 3% για κάθε αγορά.

Το Zelle είναι ένας άλλος τρόπος πληρωμής peer-to-peer που πρέπει να εξετάσετε —αν το παρέχει η τράπεζά σας— αλλά δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες. Τέλος, αν έχετε τηλέφωνο Samsung, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το Samsung Pay, το οποίο είναι αποδεκτό σε εκατομμύρια καταστήματα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jenny Rose Spaudo είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και στρατηγός περιεχομένου που ειδικεύεται στα οικονομικά, την τεχνολογία και τα ακίνητα. Η γραφή της έχει εμφανιστεί στα Business Insider, Credit Karma, GOBankingRates και άλλα. Επισκεφθείτε το jennyroses… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply