Ώρα προσευχής Van Eid… Diyanet Πότε είναι η προσευχή Van Eid, τι ώρα είναι το 2023;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Εκατομμύρια άνθρωποι που θα συρρέουν στα τζαμιά κατά την ώρα της προσευχής του Eid και θα κάνουν την προσευχή του Eid θα βρίσκονται σε τζαμιά κατά τις ώρες προσευχής που μοιράζεται η Diyanet. Πότε είναι λοιπόν η ώρα για την προσευχή Van Eid;

VAN HOLIDAY PAYER TIME 2023 (ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ VAN HOLIDAY, ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ;)

Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων, φέτος η ώρα προσευχής του Eid στο Βαν θα είναι στις 05:54 την ημέρα Eid al-Fitr του 2023.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ;

Αναφέρεται ποια προσευχή του Eid πρέπει να γίνεται όταν γίνεται η πρόθεση. Για παράδειγμα, προορίζεται ως «Θεέ μου, σκοπεύω να κάνω την προσευχή του Eid-al-Fitr για σένα, και υπακούω στον ιμάμ που είναι έτοιμος» ή «Έχω την πρόθεση, Θεέ μου, να κάνω την προσευχή του Eid -αλ-Φιτρ». Προσευχή Adha για σένα, υπακούω στον ιμάμ που είναι έτοιμος».

ΠΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΠΟΣΑ ΡΑΚΑΤ;

Μετά από αυτό, ενεργώντας με τον ιμάμη:

1.Ρακάτ

Αφού θέλεις την προσευχή του Eid, λέγεται το τακμπίρ και δένονται τα χέρια.

Με τη σειρά του, ο ομιλητής ιμάμης και η συνέλευση απαγγέλλουν σιωπηλά την «προσευχή Subhaneke», στη συνέχεια κατά διαστήματα.

Ακριβώς όπως η ιφτιτά τακμπίρ, τα χέρια σηκώνονται ξανά στο ύψος του αυτιού, και λαμβάνεται το 1ο τακμπίρ και τα χέρια τινάζονται στα πλάγια,

Στη συνέχεια, λέγεται το 2ο Takbir και τα χέρια κυματίζονται ξανά στα πλάγια,

Στη συνέχεια απαγγέλλεται το 3ο Takbir και αυτή τη φορά τα χέρια δένονται στο ύψος του αφαλού.

Ιμάμης; Απαγγέλει κρυφά το «Euzu basmala» και διαβάζει ανοιχτά τη «Σούρα Φατίχα» με τη «Σούρα Αλ-Κοράν σε ποσότητα που θα αντικαταστήσει μια επιπλέον σούρα». Το εκκλησίασμα ακούει σιωπηλά τον ιμάμη.

Κάνοντας το ρουκού και την υπόκλιση, σηκώνεται η 2η ράκα.

2.Ρακάτ

Ιμάμης; Απαγγέλει κρυφά τη «Μπασμάλα», διαβάζει ανοιχτά τη «Σούρα Φατίχα» με «Το Κοράνι σε ποσότητα που θα αντικαταστήσει μια επαυξημένη σούρα ή μια επαυξημένη σούρα». Το εκκλησίασμα ακούει σιωπηλά τον ιμάμη.

Στη συνέχεια, ακριβώς όπως το τακμπίρ ιφτιτά, τα χέρια σηκώνονται ξανά στο ύψος του αυτιού και γίνεται το 1ο τακμπίρ και τα χέρια τινάζονται στα πλάγια.

Στη συνέχεια, λέγεται το 2ο Takbir και τα χέρια κυματίζονται ξανά στα πλάγια,

Στη συνέχεια, λέγεται το 3ο Takbir και τα χέρια κυματίζονται ξανά στα πλάγια,

Τέλος, απαγγέλλεται το 4ο Takbir, αλλά αυτή τη φορά τα χέρια δεν σηκώνονται στο ύψος του αυτιού και ένα τόξο.

Μετά το ρουκού και την υπόκλιση, κάποιος κάθεται, διαβάζει τις προσευχές «Tahiyyat, Salli-Barik» και τελειώνει την προσευχή χαιρετώντας πρώτα στη δεξιά πλευρά και μετά στην αριστερή πλευρά.

Μετά από αυτό, στην παρέα του μουεζίν, το τακμπίρ (τασρίκ) προφέρεται 3 φορές μαζί. Με αυτά τα τακμπίρ, ο ιμάμης χατίπ ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα του εϊντ.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply