A Farm Revisited – Old House Journal Magazine


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το Farmland είναι στο DNA του αρχιτέκτονα τοπίου του Σικάγο Doug Hoerr. Έχει μια έμφυτη σύνδεση που πηγαίνει πιο βαθιά από σειρές καλλιέργειες και μπουκάλια προϊόντων. Γνωρίζει για τη συγχώνευση της γης και πώς οι θάμνοι δένουν μεταξύ τους για να εμποδίσουν τον άνεμο, ενώ τα μεγαλοπρεπή σκιερά δέντρα τεντώνουν τα άκρα τους σε ανοιχτό βοσκότοπο.

Ένα άλσος με πλατάνια προσφέρει σκιά στα γαϊδούρια. 250 ορτανσίες δημιουργούν έναν φράκτη δίπλα στον αχυρώνα.

Τα αγροκτήματα έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο οι μονάδες εισόδου τους μας επιτρέπουν να γλιστρήσουμε σε μια σκηνή, ρίχνοντας υπαινιγμούς για τη βύθιση που θα ακολουθήσει. Τα αγροκτήματα ορίζονται από τους φράχτες και τους πέτρινους τοίχους που τμηματοποιούν το χώρο, στέλνοντάς μας σταθερά και με ασφάλεια εκεί που πρέπει να πάμε, ενώ προστατεύουν τα ζώα που εκτρέφονται από τη γη. Έχοντας μεγαλώσει σε μια φάρμα της Midwestern, ο Doug Hoerr (προφέρεται «λαγός») γνωρίζει τις λεπτές αποχρώσεις της γεωργικής γης από έξω.

Για να γειώσει ένα υπάρχον θερμοκήπιο και οπωρώνα, ο Hoerr Schaudt πρόσθεσε πέτρινους τοίχους και υπερυψωμένα κρεβάτια από κέδρο.

Αλλά κάθε φάρμα είναι διαφορετικό. Συχνά, οι απόηχοι από το παρελθόν εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συνέβη όταν, το 2009, η Hoerr Schaudt, μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία σχεδιασμού τοπίου, επικοινώνησε από τους ιδιοκτήτες ενός αγροκτήματος 60 στρεμμάτων στο Ρόουντ Άιλαντ. Ο Hoerr Schaudt έχει σχεδιάσει δημόσια πάρκα καθώς και οικιστικές ιδιοκτησίες σε όλη τη χώρα, αλλά ο διευθυντής Hoerr δεν έχασε ποτέ τη μαλακή θέση του για τις φάρμες εργασίας. Δεν δίστασε πριν πετάξει ανατολικά. «Έπρεπε να δω αν το έργο ταιριάζει καλά», λέει ο Hoerr για την αρχική παρουσίαση. Τη στιγμή που είδε τον αχυρώνα που χαιρετίζει τους πάντες κατά την άφιξη, ήταν στο πλοίο.

Τα μη ανθεκτικά φυτά σε γλάστρες διαχειμάζουν στο θερμοκήπιο. υπερυψωμένα κρεβάτια κέδρου κρατούν λουλούδια για κοπή.

Ο Hoerr είχε πολλούς λόγους να δεχτεί αυτή την πρόκληση. Το πιο σημαντικό ήταν οι κοινοί στόχοι και η άμεση συμφωνία μεταξύ όλων των παικτών του έργου. «Θέλουμε να διατηρήσουμε τη γη προσγειωμένη», είπαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού, εξηγώντας την απόφασή τους να ανανεώσουν το τμήμα τους ενός συγκροτήματος που ανήκει στην οικογένεια εδώ και δεκαετίες. Η προσέγγισή τους, επιπλέον, ήταν να βουτήξουν βαθύτερα στην ιστορία της φάρμας, πέρα ​​από το χρονικό πλαίσιο της κληρονομιάς τους. «Ο στόχος ήταν να συνδεθεί αυτή η γη με αυτό που ήταν πριν από εκατό χρόνια», λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. «Θέλαμε η γη να ξαναβρεί την ψυχή της».

Οι αρχιτέκτονες τοπίου δημιούργησαν μια χειραψία μεταξύ του σπιτιού και του εδάφους: μια πέτρινη βεράντα ενώνεται σε τριαντάφυλλα «The Fairy» και λουίζα «Homestead Purple».

Ήθελαν επίσης να εξατομικεύσουν τον χώρο. Αν και η ιδέα μιας φάρμας ήταν αναπόσπαστο στοιχείο σε κάθε στοιχείο και τη μεγάλη εικόνα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι βαθιά ερωτευμένοι με τους κήπους. Αυτή η τάση αντανακλάται σε όλο τους το τοπίο — αν και με μια περιστροφή στη γη. Μια θητεία στη Βρετανία ενίσχυσε την ανάγκη τους για γεμάτα λουλούδια σύνορα και πεζοδρόμια, εκτός από παρτέρια και φυτείες θάμνων που συρρέουν γύρω από την ενημερωμένη αγροικία και την εξοχική κατοικία επισκεπτών. Αυτό το αξιαγάπητο χαρακτηριστικό δίνει σε αυτήν την ιδιότητα ατομικότητα. Οδηγεί επίσης στον απώτερο σκοπό του, χρησιμοποιώντας κάθε λουλούδι στις εγκαταστάσεις για να αναθρέψει επικονιαστές. «Θέλουμε αυτή η γη να μοιραστεί τα κεφάλια και τις καρδιές μας», λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, συνοψίζοντας μια προσέγγιση yin-and-yang που γεφυρώνει τη διατήρηση και την προνοητική διαχείριση. «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα και να διευρύνουμε τον ορίζοντα».

Ένας αναδρομικός, ρομαντικός κήπος εξοχικής κατοικίας με ανθισμένα μονοετή και πολυετή φυτά μαλακώνει τον ξενώνα.

Ο Nick Fobes είναι ο συνεργάτης του Hoerr Schaudt, ο οποίος με επιδεξιότητα και σχολαστικότητα φρόντισε για τις λεπτομέρειες σε όλο το έργο. Εξηγεί τις φάσεις του μετασχηματισμού για ένα έργο που κοιτάζει τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός στο χρόνο: «Για να επιστρέψει το ακίνητο ως αγρόκτημα, έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο περιφράξεων αγροκτημάτων και τοίχους από πέτρες αγροκτημάτων». Περιγράφοντας το σχέδιο, λέει ότι αποκαλούν το διάδρομο που συνδέει την κυκλοφορία των πεζών «σπονδυλική στήλη». είναι η μόνη ευθεία γραμμή στο χώρο. Για να φτάσουμε σε αυτόν τον κορμό ή τον πυρήνα, στον εισερχόμενο δρόμο δόθηκε μια ήπια καμπύλη S, ενώ η αρχική διαδρομή εισόδου ήταν «περισσότερο σαν μια ευθεία ράμπα», λέει ο Fobes. Η είσοδος είναι το προοίμιο μιας αυξημένης αλλά υποβαθμισμένης συνολικής εμπειρίας.

Από το γήπεδο στάθμευσης, μια κεντρική «ράχη» που ορίζεται από φράχτες από πυξάρι και πολυετή κρεβάτια δημιουργεί έναν άξονα.

Όταν άρχισε να εργάζεται για πρώτη φορά στο σχεδιασμό κήπων, τη δεκαετία του 1980, ο Hoerr πέρασε ένα σαββατοκύριακο στη Βρετανία μελετώντας με μερικούς από τους μεγαλύτερους φυτοκόμους της εποχής μας, ενισχύοντας τις γνώσεις του για τις εφαρμογές φυτών για να συμπληρώσει τη θεωρία του σχεδιασμού. Ως αποτέλεσμα, η δυνατή, μυώδης κηπουρική είναι ο πυρήνας του γενικού σχεδίου, ξεκινώντας από περιοχές ορατές από την είσοδο. «Όχι μόνο αναπροσανατολίσαμε την κίνηση, αλλά της δώσαμε επίσης μια αίσθηση μυστηρίου χρησιμοποιώντας σκυλόξυλα, τουλίπες, φλαμούρες, ροδόδεντρα και άλλα ξυλώδη φυτά. Υπάρχει μια αντίληψη της αγριότητας και της τυχαιότητας, παίρνοντας ενδείξεις από αυτό που υπήρχε στο χώρο», εξηγεί ο Hoerr. Στο σημείο παραδόθηκαν σαράντα φορτηγά με δέντρα επιλεγμένα με το χέρι.

Ένα εσπαλιέ αχλάδι δημιουργεί ένα κατακόρυφο στοιχείο στους τοίχους του γκαράζ.

Τα δέντρα στην ιδιοκτησία μετακινήθηκαν επίσης σχολαστικά για να επιτρέψουν σε κάθε δείγμα να γίνει τελικά ο πιο δυνατός εαυτός του. Εν τω μεταξύ, οριοθετήθηκαν μάντρα, φυτεύτηκε περιβόλι και δημιουργήθηκαν χώροι εργασίας. Ένας αχυρώνας πολιτιστικής κληρονομιάς μεταφέρθηκε από το Βερμόντ και τοποθετήθηκε σε αυτό το έδαφος, όπου είναι απόλυτα συνεκτικό.

Οι ορτανσίες Astilbe, «Nikko Blue», οι ελλέβορες και οι οικοδεσπότες φυτρώνουν κάτω από τα σκυλόξυλα κούζα και τις αμελανχίες.

Το τοπίο του Ρόουντ Άιλαντ κάνει τη δουλειά του να είναι φάρμα. Ένα ζευγάρι διασωθέντα μικροσκοπικά γαϊδούρια της Σικελίας ζουν εδώ για χρόνια. ένα μεγάλο χωράφι με σανό τους κρατά ταΐσματα. Εμπνευσμένος από την ποσότητα των λουλουδιών που ανθίζουν στο εργοτάξιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εγκατέστησε ένα μελισσοκομείο 40 κυψελών και τελικά συγκλονίστηκε από τις μέλισσες. «Με όλα τα λουλούδια μας, το μέλι έχει μοναδική γεύση. Και μέσα από την αλληλεπίδρασή μου με τις κυψέλες, συνειδητοποίησα ότι οι μέλισσες είναι καταπληκτικά πλάσματα», επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Το προϊόν τους ονομάζεται Bad Ass Honey. Εμφιαλώνουν 2.000 έως 3.000 λίβρες μέλι το χρόνο και το πωλούν σε όλη την περιοχή.

Η διαδρομή προς τον αχυρώνα καμπυλώνεται γύρω από παρασυρόμενα είδη εχινάκειας, μαργαρίτες Shasta και ορτανσίες «Annabelle».

Το έργο κέρδισε στον Hoerr Schaudt το Βραβείο Bulfinch 2022 από το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχιτεκτονικής και Τέχνης. Το όραμα συνεχίζει να εξελίσσεται. Έχοντας συνεργαστεί με αυτό το αγρόκτημα από το 2010, η Hoerr Schaudt συνεχίζει να προσθέτει στοιχεία που επικεντρώνονται σε έναν ευρύτερο στόχο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συνόψισε την αποστολή του: «Στόχος μας είναι να τη διατηρήσουμε σταθερή. Αυτό που κάνουμε και πώς το κάνουμε επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας».

Πόροι

αρχιτέκτονας τοπίου
Αρχιτέκτονες Τοπίου Hoerr Schaudt
hoerrschaudt.com

γενικό τοπίο
εργολάβος
Υπηρεσίες Εξωραϊσμού της DaPonte
daponteslandscaping.com

αρχιτέκτονας αχυρώνα
Eric J. Smith Αρχιτέκτονας
ericjsmitharchitect.com

γενικός εργολάβος
Κατασκευή Kirby Perkins
kirbyperkins.com


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply