Sound Cottage: Ένα νέο παλιό σπίτι στο Long Island


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Το νέο σπίτι συλλέγει λεπτομέρειες που βρέθηκαν σε ένα παλιό μπανγκαλόου στην καλοκαιρινή κοινότητα. Η ανασχηματισμένη μάζα έχει κλασική συμμετρία.

Έξω, η έμπνευση για το Sound Cottage προήλθε από τη γεύση μιας νησιωτικής καλοκαιρινής κοινότητας. Στο εσωτερικό, ένας παραθαλάσσιος πίνακας του διάσημου καλλιτέχνη Frederick Judd Waugh ενημέρωσε την χρωματική παλέτα.

Ο Jacob Albert, συνιδρυτής της Boston’s Albert Righter Tittmann Architects, πήρε στοιχεία από τη δημοτική αρχιτεκτονική παλαιότερων καλοκαιρινών κατοικιών στο Fishers Island, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Long Island στη Νέα Υόρκη. Επέλεξε να επαναλάβει ένα παράδειγμα που μοιάζει με μπανγκαλόου, με διακοσμητικά δοκάρια και βεράντα με δοκάρια. «Προσπάθησα να το καταλάβω, αλλά και πάλι, αυτό είναι ένα μοντέρνο σπίτι για τη σημερινή ζωή», λέει ο Albert.

Το σπίτι είναι ντυμένο με έρπητα ζωστήρα από λευκό κέδρο. Καναπές και καρέκλες είναι Kingsley Bate, με ύφασμα Perennials. Μαξιλάρια μπατίκ της Quadrille. μαξιλάρια με φύλλα τέρας, προσαρμοσμένα στο χέρι από την τοπική καλλιτέχνιδα Jen Clayson.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Dorsey Miller κοίταξε τους μπλε και λευκούς τόνους της ναυτικής ζωγραφικής του Waugh – και τους έραψε έντονα στους εσωτερικούς χώρους του μονοώροφου σπιτιού. Το σπίτι ανήκει στη θεία της, η οποία είναι επίσης διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, και πρώην εργοδότη του Μίλερ.

«Θέλαμε να είναι ελαφρύ και διασκεδαστικό και καλοκαιρινό», λέει ο Dorsey Miller. «Η θεία μου μού έδωσε τα ηνία. Αλλά ήταν διασκεδαστικό να δουλεύω μαζί με κάποιον με τον οποίο είχα συγγένεια και είχα δουλέψει».

Η κουζίνα με τις ωραίες αναλογίες είναι παραλιακή με λευκή μπογιά, μάρμαρο Carrara και τόνους υδαρούς μπλε.

Το εξοχικό βρίσκεται πάνω στο νερό, σε ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων, όπου κάποτε βρισκόταν ένα «ανάποδο» σπίτι. Δηλαδή, τα σαλόνια ήταν στον δεύτερο όροφο, για θέα στον ήχο, με υπνοδωμάτια από κάτω. Αλλά αυτοί οι πελάτες, που είχαν ζήσει στο σπίτι για αρκετά χρόνια, δεν είχαν άμεση σύνδεση μεταξύ των κύριων χώρων διαβίωσης και της γης. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν από την αρχή.

«Το ερώτημα ήταν πώς να έχετε την καλή θέα και να παραμένετε στη στεριά», λέει ο Albert. «Ανεβάσαμε το επίπεδο της γης και χτίσαμε ένα μονώροφο σπίτι. Τώρα είναι σχεδόν στο ίδιο υψόμετρο με τον επάνω όροφο του διώροφου σπιτιού.»

Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα ανακουφίζεται από μπλε και λευκά χρώματα, που όλα προτείνονται από έναν πίνακα ζωγραφικής στη θάλασσα.

Για να συλλάβουν αυτή την άποψη, οι οικοδόμοι έφεραν φορτηγά γεμάτα, δημιουργώντας μια καλή σχέση σπιτιού με νερό. «Κατεβαίνεις από το σαλόνι σε μια σκεπαστή βεράντα, σε ένα κατάστρωμα, σε ένα πλατό με γρασίδι — και μετά στον αρχικό βαθμό», λέει ο Albert. «Όλα φαίνονται πολύ φυσικά. Κανείς που επισκέπτεται τώρα δεν θα είχε ιδέα ότι όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν στον βαθμό».

Ένας φουντωτός πάγκος επενδυμένος σε ροζ χρώμα αποτελεί αντίστιξη στην μπλε-λευκή παλέτα του υπνοδωματίου. το ύφασμα για το κεφαλάρι είναι από την Raoul Textiles.

Εκεί που ο πρώην δρόμος ήταν παράλληλος με το παλιό σπίτι, ο Άλμπερτ δημιούργησε ένα νέο δρόμο που ελίσσεται και τελικά γυρίζει για να πλησιάσει το νέο εξοχικό σπίτι στον άξονα, κάτι που φαινόταν να απαιτεί η συμμετρία του σπιτιού. «Η συμμετρία είναι τυπική, αλλά η γλώσσα του σπιτιού είναι ανεπίσημη».

Στο δωμάτιο των επισκεπτών, το τραπέζι είναι από το Oomph.

Επειδή το σπίτι των 2.500 τετραγωνικών ποδιών έχει πλάτος ενός δωματίου, μπορείτε να δείτε σε όλη τη διαδρομή μέσα από το σπίτι. Όλα τα κύρια δωμάτια έχουν τουλάχιστον δύο εκθέσεις, και μερικά έχουν τρία, με παράθυρα ανοιχτά στη θέα, το αεράκι και το φως του ήλιου. Το φυσικό φως διαχέεται μέσα από μια σειρά από κοιτώνες ανώτερου επιπέδου—στο ενιαίο σαλόνι/τραπεζαρία/κουζίνα στο κέντρο του σπιτιού. Τα υπνοδωμάτια είναι στα πλαϊνά φτερά.

Μια μεγάλη βεράντα βλέπει στο νερό. «Εκεί γίνεται πολλή ζωή το καλοκαίρι», λέει ο Albert. «Όταν έχετε μια βεράντα που φτάνει μέχρι την άκρη του νερού, διατρέχετε τον κίνδυνο να κάνετε τους χώρους διαβίωσης σκοτεινούς. Αλλά αυτοί οι κοιτώνες στέγης φέρνουν άφθονο φως», λέει.

Μια βεράντα καθιστικού-τραπεζαρίας διατρέχει το πλάτος της πίσω πρόσοψης, με θέα τον ήχο.

Στο σαλόνι, η οροφή ακολουθεί την κλίση της οροφής, σε μια ψηλή κορυφογραμμή στο κέντρο. Ένα ζωγραφισμένο ξύλινο ρολό που ενσωματώνει ενσωματωμένα ράφια τυλίγεται γύρω από το δωμάτιο και δημιουργεί μια οικεία ζυγαριά. «Δεν έχεις την αίσθηση ενός σπηλαιώδους χώρου», λέει ο Albert.

Ο κύριος χώρος διαβίωσης ανεβαίνει στην κορυφογραμμή της οροφής. Οι κοιτώνες φέρνουν άφθονο φως, παρά τη βεράντα πλήρους πλάτους.

Η Μίλερ και η θεία της εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν μια ελαφριά και καλοκαιρινή σειρά χώρων για διασκέδαση – και για εύκολη διαβίωση. Άλλωστε αυτό είναι ένα εποχιακό σπίτι. Μπορεί να είναι μονωμένο και να θερμαίνεται για τη ζωή όλο το χρόνο, αλλά η πρώτη του ώρα είναι κατά τους θερμότερους μήνες.

Έτσι τα μπλουζ και τα λευκά ποπ σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. «Η κουζίνα είναι ελαφριά και φωτεινή με πάγκους από μάρμαρο Carrara και ένα πίσω μέρος από γυάλινο πλακάκι», λέει ο Miller. “Όλα τα φωτιστικά είναι φρέσκα στη Νέα Αγγλία – και υπάρχουν πολλά Quadrille Fabrics και Raoul Textiles.”

Αριστερά: Ένα φυλλώδες μενταγιόν στο μπάνιο είναι νέο. Δεξιά: Ένα ανεπίσημο σερβίτσι από ζωγραφισμένη σανίδα από χάντρες συμβάλλει στη νησιώτικη γεύση του εξοχικού σπιτιού. Η ταπετσαρία είναι της Quadrille. Οι απλίκες και τα εξαρτήματα Coleen and Co. είναι της Waterworks.

Το εξωτερικό είναι επενδεδυμένο με έρπητα ζωστήρα λευκού κέδρου επεξεργασμένοι με λάδι λεύκανσης. η στέγη είναι κίτρινος κέδρος της Αλάσκας. Τα παντζούρια είναι μεγάλα και λειτουργούν. «Τα κλείνουν όταν φύγουν το φθινόπωρο», λέει ο Albert.

Αυτή είναι ίσως η πιο θλιβερή εποχή του χρόνου στο Sound Cottage.

Πόροι

αρχιτέκτονας
Albert, Righter & Tittmann Architects
artarchitects.com

εσωτερική διακόσμηση
Dorsey Miller Interiors
dorseymillerinteriors.com

εξωτερικοί τοίχοι
Λευκός κέδρος έρπητας ζωστήρας
με λάδι λεύκανσης της Cabot

στέγη
Κίτρινος κέδρος της Αλάσκας

παράθυρα και εξωτερικές γαλλικές πόρτες
Μάρβιν
marvin.com

ξύλινο δάπεδο
Καρλάιλ
wideplankflooring.com

εσωτερική βαφή
Farrow & Ball
farrow-ball.com

πόρτα εισόδου
Πόρτα ανωφόρου
upstatedoor.com

υλικό πόρτας
Merit Metal Hardware
meritmetal.com

ντουλάπια και εντοιχισμένα
Knight Kitchens
knightkitchens.com

πλακάκι πίσω πιτσιλίσματος κουζίνας
Εργοστάσιο ύδρευσης
waterworks.com

συσκευές
ψυγείο: Sub-Zero

σειρά, κουκούλα, φούρνος μικροκυμάτων: Wolf πλυντήριο πιάτων Asko

νιπτήρες μπάνιου + τουαλέτες
Κόλερ
us.kohler.com

κύρια μπανιέρα + εξαρτήματα
Εργοστάσιο ύδρευσης
waterworks.com

πλακάκι τοίχου, μπάνιο ντους και μπανιέρα
Αν Σακς
annsacks.com

πλακάκι δαπέδου
Walker Zanger
walkerzanger.com

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ
Εταιρεία Βεντάλια Μύλων
architecturalfans.com


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/tempmaila/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply